Путин сматра да ће машине пре или касније заменити људе

15-07-2017 10:53:08 | | фото: ntv.ru/ vostok.rs |


Путин сматра да ће машине пре или касније заменити људе на њиховим радним местима, али сматра да је задатак државе да предузме мере за спречавање негативних социјалних последица тога.

„Наравно, замениће (машине човека на радним местима)“, рекао је Путин одговарајући на питање радника.

Шеф државе подсетио је да је исти проблем постојао у Великој Британији током технолошке револуције, када је довео до радничких нереда. Путин је истакао да у циљу спречавања негативних последица овог неизбежног процеса држава треба правилно да предвиди ситуацију и бави се, између осталог, и преквалификацијом кадрова.

„Са увођењем нових технологија, наравно, радници ће бити отпуштани, али је неопходно да се унапред размисли о томе како ће и где ти људи радити“, нагласио је он.

Према речима руског председника, те процене треба да буду урађене „мирно и без трзавица и пословно“. Путин је истакао да је припрема таквих процена и прогноза задатак стратегије развоја Русије у наредним годинама и других докумената стратешког планирања.

Он је додао и да је Русија испред многих земаља по обиму пружања електронских услуга становништву, а претекла је и Европу у развоју сопственог система глобалног позиционирања.