Путин: Полазимо од чињенице да ће нас уважавати и поштовати наше легитимне интересе и права

15-07-2017 10:58:20 | | / vostok.rs |


Русија не намерава ни са ким да ратује, али ће бранити своје интересе на цивилизован начин, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

„Не намеравамо ни са ким да се расправљамо, свађамо, боримо, али полазимо од чињенице да ће нас уважавати и да ће поштовати наше легитимне интересе, легитимна права“, рекао је Путин током разговора са запосленима у Лебединском рударско-прерађивачком комбинату.

Он је истакао да је Русија највећа земља на свету по територији, а на завидном је нивоу и према броју становника.

„Не можемо да немамо своје интересе, намеравамо да их бранимо, али легитимним, цивилизованим начинима и методама“, додао је он.

Према његовим речима, да би се то постигло, Русија мора објективно да даје информације о себи, између осталог и о својој историји.

Има наде да ће се дијалог са америчким председником Доналдом Трампом развијати уколико буде текао „људски“, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

„Ако будемо имали такав дијалог, у том смислу, као што сте рекли — људски, постоји шанса да ће се овај дијалог даље развијати“, рекао је руски председник.

„Не знам какав је он са другим саговорницима, али са нама… Слушао сам га пажљиво када је формулисао своје идеје, предлоге за развој сарадње, али он — што се не дешава увек, али је за особу која ради са људима изузетно важно — уме да слуша и брзо реагује и комуницира“, истакао је Путин.

„Он реагује на саговорника, на аргументе, дискутује, чак и ако му се нешто не допада и не слаже се са нечим, поставља нека питања, реагује на аргументе саговорника. То је важно, и мислим да је то позитивно“, додао је руски председник.

Путин је рекао и да је Трамп отворен човек и да се прилично разликује од телевизијске представе коју је створио током предизборне кампање.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут