Мадуро Могеринијевој: Венецуела није колонија ЕУ, у Венецуели владају Венецуеланци

18-07-2017 03:09:29 | | / vostok.rs |


Мобилизација народне власти да у недељу учествује у симулацији избора за Националну уставотворну скупштину значи оживљавање наде у народу који жели мир, указао је председник Венецуеле Николас Мадуро.

„Поново се буди и рађа боливарска нада, вера народа у отаџбину и њену Револуцију. Оно има разлог за постојање и има име и презиме. Национална уставотворна скупштина је нада народа који жели мир”, рекао је шеф државе у изјави коју је из Палате Мирафлорес у Каракасу пренела Телевизија Венецуеле.

„Снага коју је народ Венецуеле показао је покретачка, гигантска и знам да ће се 30. јула у Венецуели догодити чудо, чудо звано Национална уставотворна скупштина. Чудо мира, наде и живота”, додао је венецуелански лидер током радног састанка са Комисијом Националне уставотворне скупштине.

С тим у вези, нагласио је да ће процес, у ком ће бити изабрани њени чланови предстојећег 30. јула, омогућити учвршћивање независности и суверенитета отаџбине суочене са константним нападима империјалистичких фактора.

„Ово је уставотворна скупштина за независност и суверенитет. И не занима нас шта каже Европа. Ово је земља ослободилаца Америке”, указао је Мадуро.

Успут је одбацио изјаве министра спољних послова ЕУ Федерике Могерини и окарактерисао их као уплитање у унутрашња питања државе.

Она је његовој земљи припретила санкцијама уколико дође до сазивања Уставотворне скупштине која је предвиђена чланом 347, Устава Венецуеле.

„Венецуела је слободна и суверена држава и нико јој неће издавати наређења. У Венецуели владамо ми, Венецуеланци. Венецуела није колонија ЕУ. Уставотворна скупштина није само у служби мира, већ и независности, суверенитета и народног поноса”, подвукао је председник Мадуро.

Са друге стране, осудио је понашање приватних медија који потенцирају „плебисцит” који је у недељу организовала и спровела екстремистичка опозиција.

Факти, AVN