Техеран ће применити контрасанкције против САД

19-07-2017 10:45:00 | | фото: globaltrademag.com/ vostok.rs |


Иран је осудио нове санкције које су САД увеле против иранског балистичког ракетног програма и, као одговор, најавио своје санкције против Американаца, јавила је званична иранска агенција ИРНА.

Иранско Министарство спољних послова осудило је "безвредни чин увођења незаконитих санкција САД" против особа повезаних са ракетним програмом, наводи ИРНА.

"Техеран ће, заузврат, применити нове санкције против Американаца и америчких ентитета који су деловали против иранског народа и других муслиманских народа у региону", наводи се у саопштењу иранског Министарства, преноси АФП.

"Американци.. желе да ослабе способности и снагу исламског режима. Предлажемо реципрочне акције, уз високу цену", рекао је генерал Амир Али Хаџизадех, који руководи ракетним и ваздушно-космичким програмом Револуционарне гарде, пренела је иранска државна телевизија.

Неколико сати након што је Бела кућа признала да се Иран придржава одредби значајног нуклеарног споразума постигнутог са светским силама 2015, амерички Стејт департмент саопштио је да уводи нове санкције против 18 појединаца и ентитета у Ирану.

Санкције су уведене људима повезаним с иранским ракетним програмом и онима који су блиски Револуционалној гарди, подсећа француска агенција.

Танјуг