Конгрес САД би могао усвојити закон о новим санкцијама против Русије

19-07-2017 11:54:02 | | фото: © AFP 2017/ SAUL LOEB/ vostok.rs |


Председник комитета за спољне послове америчког Сената Боб Коркер изјавио је да би Конгрес могао да усвоји закон о новим санкцијама против Русије.

Сенат је у јуну усвојио закон о увођењу нових санкција Русији који је „замрзнут” у доњем дому због критика нафтног лобија и несугласица са републиканцима. Према Коркеровим речима, неуспех закона о реформи система здравства у замену за „Обамакер“ може ослободити време за доношење закона о новим антируским санкцијама, пише „Политико“.

Закон, који би према Коркеровим речима могао да буде усвојен већ у августу, подразумева забрану америчким грађанима и компанијама да пружају робу, услуге и технологије за нафтне пројекте, ако у њима учествују руске компаније. Биће пооштрени и услови пружања кредита руским компанијама и руским банкама на дуже од 14 дана.

Осим тога, било је речи о укључивању у пакет санкција против Русије мера којим би се ограничила надлежност америчког председника Доналда Трампа и дозволили Конгресу да ставља вето на покушаје председника да ослаби и укине санкције против Москве.

Наводи се да Конгрес очекује одобрење закона о санкцијама против Русије, Ирана, Северне Кореје до распуста у августу.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут


Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут