Одржана заједничка конференција за медије Двери и ДСС-а

18-11-2014 05:08:29 | | Двери/ mojenovosti.com |

Покрет Двери и ДСС крећу у заједничку опозициону сарадњу, што је први облик озбиљног националног опозиционог укрупњавања на србској политичкој сцени у новије доба.

Обраћање Бошка Обрадовића на заједничкој конференцији за медије Покрета Двери и ДСС: Дошло је време за сабирање патриотских снага

Од тренутка доласка на власт СНС, која је потписивањем антиуставног Бриселског споразума, практичном издајом Косова и Метохије, као и економским урушавањем Србије наставила политику Бориса Тадића, Покрет Двери инсистира на обједињавању свих србских родољуба у заједнички опозициони фронт против ове власти. Са доласком на чело ДСС Санде Рашковић Ивић уклоњене су препреке на томе путу и створили су се услови да Покрет Двери и ДСС започну разговоре о заједничкој сарадњи.

Ово је важан тренутак у новијој србској политичкој историји, из најмање три разлога.

Прво, ово је остварење вишегодишње жеље великог броја бирача у Србији да дође до сарадње патриотских политичких организација. На изборима ове године кажњени смо што нисмо изашли на изборе заједно. Разумели смо ову поруку и послушали наше бираче.

Друго, док се многе друге политичке организације у Србији деле и распадају, Покрет Двери и ДСС крећу у заједничку опозициону сарадњу, што је први облик озбиљног националног опозиционог укрупњавања на србској политичкој сцени у новије доба. Ово је посебно важно када се узме у обзир да у Скупштини Србије праве опозиције нема, и да се права опозиција налази ван Скупштине.

Треће, и најважније, владајући режим Николића, Вучића и Дачића Србију води у дефинитивну пропаст: демографску, економску и социјалну. Нова србска опозиција, оличена у Окупљању Покрета Двери, ДСС и истакнутих србских националних интелектуалаца, сматра да имамо само штете од овог погубног пута Србије у ЕУ по сваку националну цену. Под уценама из Брисела и ММФ-а, дошли смо у катастрофалну ситуацију да се више ништа не питамо у сопственој држави, да су смањене плате и пензије, да режим планира да распрода сва наша преостала природна и привредна богатства... Дошло је време да им се заједнички супротставимо, формирамо јаку српску опозицију и понудимо решење које грађани Србије траже, а то је породична политика и економски патриотизам, улагање у домаћу привреду и пољопривреду кроз стратешку сарадњу са Русијом. Да бисмо учврстили своје везе са Русијом неопходно је да Русију признамо у њеним пуним уставним границама, а то значи укључујући и Крим. То је заједнички став Покрета Двери и ДСС.

Покрет Двери је данас постигао висок степен сагласности са ДСС по свим кључним националним и државним питањима, започињемо заједничку опозициону сарадњу и позивамо све српске родољубе и све грађане Србије који су незадовољни овом влашћу да нам се придруже. Време је за сабирање патриотских снага у циљу промене власти која нас води у потпуни банкрот и пропаст државе. Отворени смо за разговор и са СРС и др Војиславом Шешељом у циљу заједничког опозиционог наступа, који би водио ка ванредним републичким изборима и смени ове власти. То треба да буде најважни заједнички циљ свих нас у патриотској опозицији у наступајућем периоду.