Кијевске снаге 30 пута напале територију ДНР

21-07-2017 11:23:27 | | / vostok.rs |


Према саопштењу Министарства одбране ДНР кијевске снаге су за протекла 24 сата 30 пута напале територију ДНР. Под ватром украјинских снага нашло се 17 насељених места Републике.



Кијевске снаге су отвориле ватру на беспилотну летелицу мисије ОЕБС-а изнад западне околине Доњецка. У том моменту мисија ОЕБС-а на челу са замеником шефа ове мисије Александром Хугом је вршила инспекцију након последњих напада.

Мисија ОЕБС-а стигла је у насеље Трудовски западно од Доњецка. У моменту док је мисија вршила контролу кијевске снаге су отварале ватру на ово насеље из правца Маринке.

Народна милиција ЛНР саопштила је да су кијевске снаге током претходног дана пет пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Калиново, Логвиново, Нижње Лозовое, Желобок, као и споменика Кнезу Игору код Станице Луганске.



Током синоћњег напада на Петровски рејон Доњецка рањено је двоје цивила. Мушкарац 1954. годиште и жена 1977. годиште. Том приликом оштећене су и три куће.

Током ноћи кијевске снаге су дејствовале по насељу Зајцево северно од Горловке. Том приликом оштећене су три куће. Жртава није било.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут

Восток, srb.news-front.info