Рудској: Русија ће учинити све како би у Сирији завладао мир

25-07-2017 09:23:39 | | / vostok.rs |


Сви покушаји терориста и њихових потчињених да осујете процес помирења у Сирији ће се жестоким мерама кажњавати, изјавио је начелник оперативне управе Генералштаба Русије Сергеј Рудској.

„Наглашавам да ће руске снаге у сарадњи са сиријском армијом учинити све како би у Сирији завладао мир. Покушаји терориста да то осујете неће бити толерисани“, рекао је Рудској.

Истовремено, он је истакао да ће операција ослобођења територије од терористичких групација ДАЕШ и Нусра фронт бити настављена.

Говорећи о досадашњим успесима руске војске, Рудској је рекао да је за протекла два месеца крстарећим ракетама уништено шест објеката ДАЕШ-а.

У питању су ракете „Калибар“ и „Х-101“. Такође, у претходна два месеца очишћено је око 20.000 квадратних километара територије, што је 40 одсто укупне ослобођене територије.

Поред тога, сиријска војска успоставила је контролу над већим делом ирачко-сиријске границе, а настављају се консултације и на увођењу још једне зоне деескалације тензија, и то у провинцији Идлиб, додаје Рудској.

Такође, сиријска војска успела је да се домогне кључног места на путу ка Дејр ел Зору, а успут је ослобођено и неколико налазишта нафте и гаса.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут