Расмусен: Време је да помрсимо калкулације Кремља и пошаљемо поруку свим диктаторима

28-07-2017 09:41:51 | | фото: rasmussenglobal.com/ vostok.rs |


Саветник председника Украјине и бивши генерални секретар НАТО-а Андерс Фог Расмусен саопштио је да Европа треба да прихвати вољу САД и помири се са увођењем антируских санкција у име „трансатлантског јединства“.

По мишљењу Расмусена, циљ Русије је наводно разједињавање Запада и победа у новом „хладном рату“.

"Московска тактика је поделити трансатлантско јединство, посебно у политици санкција. У последњих неколико недеља почињем да се плашим да би Владимир Путин у томе могао да успе. Последице би било трагичне", истакао је Расмусен.

"Санкције Сједињених Држава подстичу европско јединство у суочавању са непоштовањем неколико чланица ЕУ. Овај заједнички приступ зауставио је руске снаге даље ка западу. Увођење санкција би послало поруку свим аутократима и диктаторима да агресија има своју цену", додаје Расмусен

По његовом мишљењу "Русија треба да плати већу цену него за време првог таласа увођења санкција.

"Међутим, санкције нису зауставиле Москву и њене заступнике да се крећу напред с интеграцијом Донбаса у Русију, или од примене сајбер напада или атентата. Од фебруара до маја 2017. године, УН је забележио 48 посто пораста цивилних жртава у Украјини у односу на претходни квартал. Време је да помрсимо калкулације Кремља и повећамо трошак његове агресије", каже Расмусен.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут