Москва најавила прве кораке као одговор на санкције САД

28-07-2017 11:30:55 | | фото: © РИА Новости / Максим Блинов/ vostok.rs |


Москва као одговор на санкције САД оставља себи право на реципрочне мере које могу дотаћи америчке интересе, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Русије.

Како се наводи у саопштењу, Москва забрањује амбасади САД да користи викендицу у Сребрном бору, као и складишта у Дорожној улици, наводи се у саопштењу МСП-а Русије.

Русија је предложила САД-у да од 1. септембра смањи број дипломата у складу са бројем руских дипломата у САД.

То значи да ће се укупан број персонала у америчким дипломатским и конзуларним установама смањити на 455.

„Доношење новог закона о санкцијама показало је да су односи са Русијом постали жртве унутарполитичке борбе у самој САД. Осим тога, нови закон има за циљ, користећи политичке инструменте, да се створи неправедна конкуренција за САД у глобалној економији“, наводи се у саопштењу.

„Добро је познато да је Русија радила и наставиће да ради све што може како би нормализовала дипломатске односе, унапређивала везе и сарадњу са САД о најважнијим питањима из међународне агенде, укључујући пре свега борбу против тероризма, ширења оружја за масовно уништавање, спречавање трговине дрогом, нелегалне миграције, заштиту сајбер простора итд. Полазимо од тога да се светски проблеми ефикасно могу решити само заједничким напорима. Уверени смо да већина људи на планети има такав став“, закључује се у документу.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут


Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут