Небензја: Професија дипломате подразумева подизање мостова у свим околностима

29-07-2017 08:40:35 | | фото: Александр Щербак/ТАСС/ vostok.rs |


Сарадња Русије са другим чланицама Савета безбедности УН ће бити настављена, Америка и Русије не могу једна без друге, изјавио је стални представник Русије при Уједињених нација Василиј Небензја, који је ступио на нову дужност.

„Американци не могу без нас, а не можемо ни ми без њих. То је објективна реалност, потребни смо једни другима у питањима одржавања међународног мира и безбедности. Радићемо на решавању оних проблема без преседана који су се у последње време појавили међу нама“, рекао је Небензја новинарима.

Према његовим речима, то руско-америчке односе не чини позитивнијим, али професија дипломате подразумева подизање мостова у свим околностима.

„Сарађиваћемо. У сваком случају смо чланице Савета безбедности, чланице УН у целини. То је једна велика породица. У породици се, наравно, свашта дешава: неразумевање, удаљавање, непријатељство, али то је породица која мора да комуницира“, додао је он.

Небензја је истакао да је Русија била принуђена да одговори на америчке санкције, које су неосноване, незаконите и без преседана.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут