Рогозин: Просто чекам да ЕУ развије сопствено мишљење уместо да буде марионета Вашингтона

30-07-2017 12:23:04 | | фото: novostipmr.com/ vostok.rs |


Вицепремијер Русије Дмитриј Рогозин изјавио је поводом новог пакета америчких санкција Русији да чека дан када ће Европљани поново имати сопствено мишљење и понос.

„САД прекидају испоруке наших производа и одмах нуде своје производе. Европљани су у шоку од таквом економског политичког цинизма. Ја просто чекам када ће Европа развити сопствено мишљење, сопствени понос, сопствени осећај о томе шта треба да представља, уместо да буде марионета Вашингтона“, рекао је Рогозин за телевизијски канал „Русија 24“.

Говорећи о могућем сусрету с молдавским лидером Игором Додоном, Рогозин је изјавио да је нови сусрет планиран за 5. август, током инаугурације председника Ирана Хасана Роханија у Техерану.

„Бићемо заједно на инаугурацији новог иранског председника Роханија у Техерану, и тамо је планиран наш састанак, на маргинама свечаности. Наравно, то ће бити озбиљан разговор, потребне су нам гаранције, више не можемо да искушавамо своје стрпљење и да верујемо гаранцијама оних локалних националиста. Потребне су нам јасне гаранције које могу да обезбеде нормални дијалог“, рекао је Рогозин за телевизијски канал „Русија 24“.

Вицепремијер следеће седмице има планиран и састанак с придњестровским лидером Вадимом Красноселским.

За суботу је био планиран састанак Рогозина с двојицом лидера, Додоном и Красноселским, али је тај сусрет одложен, јер су румунске власти забраниле да авион у којем је био вицепремијер Русије прелети територију њихове земље и да слети у Кишињев.

На забрану прелета авиона Рогозин је поручио румунским властима: "Добићете одговор гадови."

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут


Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут