Бечић: Побиједили центри моћи ван СНП

25-11-2014 09:57:52 | | ИН4С/ mojenovosti.com |

Поражени кандидат за предсједника СНП-а Алекса Бечић казао је да се нада да је ово посљедњи пут да буде побијеђен на овакав начин, гдје су, „кључну ствар одиграли центри моћи изван СНП-а“.

“Нека грађани закључе да ли је овакав епилог резултат онога што је глас народа и воља чланова или можда финиш бруталне кампање против мене која је вођена из центара моћи изван СНП-а, са задатком да онемогуће мој избор, због концепције која угрожава актуелну власт и која је визија промјена у Црној Гори. Али ово је први и посљедњи пут да будем побијеђен уз помоћ центара моћи који су изван СНП-а”, казао је Бечић за „Дан“.

Он је рекао да ће се заложити да убудуће сви чланови СНП-а директно на непосредним изборима бирају предсједника партије.

„Јер, циљ Конгреса треба да одрази вољу свих чланова СНП-а“, казао је Бечић.

Упитан да ли би прихватио неку од понуда Срђана Милића, конкретно да буде потпредсједник, Бечић је казао да не би рихватио никакву Милићеву понуду, јер у политици није због личних интереса и привилегија.

Бећић је истакао да ће се од данас ставити на распологање чланству из Херцег Новог за предстојеће локалне изборе.

Милић је на страначком конгресу у Беранама освојио трећи предсједнички мандат уз подршку 55 одсто делегата, побиједивши већ у првом кругу противкандидате Алексу Бечића и Александра Дамјановића.

Милић је имао подршку 273 од 494 присутних делегата, за Бечића је гласао 141 делегат док је Дамјановић освојио 80 гласова.