Званичан став Покрета Двери поводом последњег иступа у јавности Миле Алечковић

25-11-2014 12:27:49 | | Двери/ mojenovosti.com |

Покрет Двери никада није био политичка организација у којој влада једноумље, већ национална организација слободних људи који имају право на сопствено мишљење.

Покрет Двери се захваљује Мили Алечковић на вишегодишњој сарадњи у заједничкој борби против Тадићеве, Дачићеве и Вучићеве власти.

Покрет Двери никада није био политичка организација у којој влада једноумље, већ национална организација слободних људи који имају право на сопствено мишљење. То што се понекад разилазимо у одабиру тактике којом се треба супротставити актуелној власти, не значи да се разликујемо у циљу: да ова власт мора пасти како би дошло до целовитог преображаја Србије.

Сматрамо неумесним да се те разлике у приступима износе у јавност, а не најпре у слободној размени мисли и аргумената унутар Покрета. Посебно некоректним сматрамо да се у овој ситуацији више нападају србски родољуби међусобно него актуелна власт. Овде нема места за сујете и надгорњавања, већ треба да се такмичимо у што већој опозиционој патриотској сарадњи против ове власти.

Разумемо и подржавамо социјалну револуционарност Миле Алечковић која је потребна нашем друштву, дубоко уверени да ћемо наставити заједничку борбу против ове власти у једној или више колона. Али, себи више не смемо дозволити никакве међусобне обрачуне на опозиционој патриотској сцени, а посебно не јавно прозивање наших партнера у Патриотском савезу. То одговара једино актуелној власти.

Још једном изражавамо пуну захвалност Мили Алечковић за све што је учинила за Покрет Двери.


Инфо служба Покрета Двери