Песков: Слажемо са оценом Трампа да су односи на опасно ниском нивоу

04-08-2017 10:40:19 | | фото: jourdom.ru/ vostok.rs |


Кремљ се слаже са оценом америчког председника Доналда Трампа о опасно ниском нивоу руско-америчких односа и констатује недостатак сарадње у виталним питањима, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

„У потпуности се слажемо са тим мишљењем. Опасност може бити у дефициту сарадње у питањима која су од виталног значаја за наше две земље и наше народе“, истакао је Песков.

Трамп је на свом налогу на Твитеру написао да се односи САД и Русије налазе на невиђено ниском и опасном нивоу, а за „то може да се захвали Конгресу“.

Москва не прати рад америчког специјалног тужиоца за истрагу против Русије Роберта Милера и више пута је саопштила о потпуној апсурдности ’Русијагејта‘“, рекао је Песков.

„Не, то није наше питање. Ми смо више пута говорили о потпуној апсурдности и неоснованости тзв. ’Русијагејта‘“, коментарисао је Песков истрагу специјалног тужиоца Милера и да ли је Кремљ прати.

Раније су медији саопштили да је специјални амерички тужилац за Русију Роберт Милер сазвао велику пороту, што би могло да укаже на значајно интензивирање истраге такозваног „мешања Русије“ у председничке изборе у САД.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут


Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут