Стоун: Претпостављам да „америчка изузетност” укључује огромну глупост

04-08-2017 10:43:55 | | фото: © Fred Thornhill / Reuters/ vostok.rs |


Извор: Восток, РТ

Амерички филмски режисер Оливер Стоун написао је тескт свом Фејсбук налогу којим критикује усвајање закона о санкцијама САД према Русији. Нагласио је да америчке обавештајне службе не раде свој посао и доводе у заблуду јавност у "рату лажних заставица" против Москве.

Објава, којој је Стоун дао назив "Летњи бес", почиње критиковањем Конгреса због доношења закона о санкцијама.

"Претпостављам да "америчка изузетност" укључује огромну глупост која је инхерентна да има два огромна океана да нас раставе од остатка човечанства", написао је он.


"Уз све "Еплове" и "Мајкрософте" и компјутерске геније које имамо у нашој земљи, зар не можемо чак ни прихватити могућност да можда наше обавештајне службе не раде свој посао, а можда, само можда, намерно доводе у заблуду да наставимо рат лажним заставама против Русије?

Или у вези с тим, да сама Русија можда није толико уложила у уништавање наше толико хваљене демократије са таквим малим малвером, како се тврди?", написао је Стоун.

Он је указао на "снажну изјаву" коју су саопштили ветерани обавештајне службе за безбедност (Випс) - група бивших америчких обавештајних службеника који су саопштили процену да је Русија "хаковала" демократе током председничких избора 2016. године.

Позивајући се на извештај Випса, Стоун је рекао да "само са овим извештајем ... много мање откривених и пропуштених ствари које се дешавају, и Џејмс Клапер (" Ми не вршимо надзор над нашим грађанима ") и Џохн Бренан ("Дронови и мучења? Ниједан од наших послова) не треба темељно истраживати као Мајкл Флин, Џерд Кашнер, Трампов син ..."

Стоун је такође осудио извештај "Бренан-Клаперов извештај" који је у јануару, током последњих дана свог мандата, добио бивши председник Барак Обама.


У извештају се наводи да су амерички шпијуни пресрели комуникације између руских званичника који су Трампову победу означили као геополитички успех за Русију, као доказ мешања Русије. Такође је речено да су америчке обавештајне службе идентификовале оне који су наводно предали украдену електронску пошту Демократске странке Викиликсу.


Он је надаље оптужио људе у Вашингтону да не размишљају независно, те да се уместо тога слепо ослањају на главне медије.


"Неко тамо у Вашингтону, молим вас објасните ми тај пропуст здравог разума. Да ли су "Вашингтон пост" и "Њујорк тајмс" тако снажни да никог не брине да читају или размишљају мимо њих? Чини се да и телевизијске станице у овој земљи узимају своју копију од њих."


Стоун је рекао да се нада да ће Европа "самостално судити и одбацити" санкције против Русије, које су "глупе као што дају медаље генералима који настављају да губе ратове".


Стоун је оптужио Конгрес, медије и војно-индустријски комплекс за "буквално умирање" за рат.


"Сада сам потпуно схватио како је Први светски рат започео, а људи на власти никад нису мислили да ће се то догодити, а када је то било, мислило се да ће бити готово за неколико недеља. Требали бисте знати остатак историје", закључио је Стун.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут


Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут