Маркетинг менаџер најдефицитарније занимање у САД

25-11-2014 01:51:48 | | Тањуг/ capital.ba/ mojenovosti.com |

Маркетиншки менаџер, софтверски програмер и медицинска сестра, биће најтраженија занимања у 2015. у Сједињеним Америчким Државама, наводи се у студији коју је урадила истраживачка компанија КариаБилдер (CareerBuilder), на основу понуде и тражње на тржишту рада.

Листу од 10 занимања за која се отвара више радних мјеста него што има радне снаге, и за које су послодавци спремни добро да плате, предводи маркетиншки менаџер, који ће уједно имати и највећу просјечну годишњу плату од 119.000 долара.

На другој и трећој позицији су софтверски програмер и медицинска сестра, са идентичном платом – од 93 хиљаде долара, преноси хрватски Тпортал.

Међу најдефицитарнијим занимањима су и инжењер у индустрији (81 хиљада долара), системски и мрежни администратор (74 хилијаде) и веб програмер (58 хилијада долара).

Здравствени менаџер, који је на седмом мјесту по дефицитарности, имаће годишњу зараду од 90 хиљада долара, слиједи психотерапеут са платом од 80 хиљада долара.

Девету и десету позицију заузимају дјечји говорни терапеут, са годишњом платом од 70 хиљада долара, и менаџер продаје који ће годишње зарађивати 106 хиљада долара.