Захарченко: Расправа о оснивању нове државе Малорусије се наставља

05-08-2017 08:17:42 | | фото: ntv.ru/ vostok.rs |


Расправа о оснивању нове државе Малорусија се наставља, већ смо добили милионе коментара, изјавио је председник Доњецке Народне Републике Александар Захарченко.

„Овај пројекат већ се разматра на нивоу политичких консултаната и савезничких експерата. Понудили смо излаз из ситуације која се развила. Ово је тема за дискусију. Већ смо добили милионе предлога, примедби, било је много критика“, рекао је Захарченко говорећи на омладинском форуму.

Он је истакао да се критика тицала само имена нове државе и главног града.

„Већ је отворена дискусија и то је важно… Почели су да нас зову и покушавају да до нас допру и разговарају обични украјински војници, они не желе да се предају, већ да пређу на нашу страну. То је била главна победа. Људи који седе у рововима и почињу да размишљају“, рекао је Захарченко.

Лидер ДНР Александар Захарченко предложио је у јулу стварање нове државе Малорусије на прелазни период до три године. Њен устав би прописивао несврстани статус и курс политике за обнову односа са Русијом, као и уједињења са Русијом и Белорусијом.

Луганск је саопштио да о овом пројекту није разговарано са ЛНР. Председник парламента ДНР Денис Пушилин прецизирао је да је стварање Малорусије само идеја која се схвата противречно, чак и у самој ДНР.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут