Захарченко: Даља убилачка политика Кијева ће довести до распада земље

10-08-2017 12:38:47 | | фото: novorosnews.ru/ vostok.rs |


Идеја о стварању нове државе-наследнице Украјине добила је подршку, али у случају да се појави, неће се називати Малорусија, изјавио је лидер Доњецке Народне Републике Александар Захарченко.

„Већ сада може да се каже да неће бити назива ’Малорусија‘, јер га многи не прихватају. Добили смо много занимљивих, разноврсних предлога и коментара који сведоче о томе да ова расправа није покренута узалуд“, наводи се у саопштењу Захарченка које је објавила његова прес-служба.

Он је истакао да је пројекат „добио широку подршку“.

„Кијев треба да се замисли о томе да ће даље вођење ове убилачке политике и неспособности за договор довести до распада земље“, додао је Захарченко.

Раније је Захарченко предложио стварање нове државе Малорусије као наследнице Украјине која ће имати несврстани статус и поставити курс политике за обнову односа са Русијом, као и уједињења са савезном државом Русије и Белорусије. Луганск је саопштио да о овом пројекту није разговарано са ЛНР. Председник парламента ДНР Денис Пушилин прецизирао је да је стварање Малорусије само идеја која се схвата противречно, укључујући и у самој ДНР.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут