Стоун: САД су велика империја, а то нико не говори

16-08-2017 01:10:18 | | Фото: EAST NEWS / kp.ru/ vostok.rs |


"Омиљена тема западног света је идеја да Русија жели да поново створи своје царство. Ја не мислим да је то циљ Русије. Циљ Владимира Путина и његове администрације је да Русија остане нетакнута, сигурна и поштована због својих руских интереса", каже режисер Оливер Стоун.

„У исто време, верујем да је од свог говора у Минхену 2007. године изазвао Сједињене Америчке Државе, њихову моћ и концепт униполарног система. Он предлаже свет равнотеже, свет више центара моћи. То је његов циљ“, рекао је Стоун у интервјуу за „Данас“.

Коментаришући односе Србије и Русије, Стоун каже да су везе између Србије и Русије јако старе, али се ограђује да специфичности тих односа ипак не познаје најбоље.

Он је прецизирао да када говори о Западу обично говори о Америци, јер је она центар свих тих активности.

„Говоримо о Западу, али друге земље немају слободну вољу. НАТО контролише Европу. И као што каже Путин, ти људи нису савезници већ таоци. Зашто? На њиховој територији се налази нуклеарно оружје и може се користити само по вољи Американаца. То нема везе са Британцима, Французима, Италијанима… Шта се дешава у бази Бондстил на Косову? То је једна врло озбиљна огромна војна инсталација. То је озбиљна ствар. Ми смо велика империја, а то нико не говори“, каже Стоун.