Лавров: Постоје многи велики пројекти са Египтом

21-08-2017 12:43:53 | | фото: sana.sy/ vostok.rs |


Постоји позитивни напредак у питању настављања авио-саобраћаја између Русије и Египта, Москва се нада да ће се то у најскорије време разјаснити, рекао је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

„Редовно разматрамо питање обнављања директног авио-саобраћаја између наших земаља. Данас смо констатовали позитиван напредак у раду стручњака који решавају релевантна питања и надамо се да ће у најскорије време бити још јасније у погледу перспектива за обнављање директних летова“, рекао је Лавров на конференцији за новинаре након састанка са египатским министром спољних послова Самехом Шукријем.

Каиро се нада да ће се авио-саобраћај између Русије и Египта обновити у најскорије време, изјавио је египатски министар спољних послова Самех Шукри.

Руски министар је додао да постоје и многи други велики пројекти, међу којима је и пројекат стварања индустријске зоне уз учешће Русије на обали Суецког канала и преговори Евроазијске економске уније (ЕЕУ) и Египта о могућности стварања Зоне слободне трговине.

Шукри је изјавио да је шефу руске дипломатије предао писмо о билатералним односима египатског председника Абдела Фатаха ал-Сисија руском лидеру Владимиру Путину.

„Имао сам част да предам господину Лаврову писмо од господина председника Абдела Фатаха ал-Сисија његовом руском колеги Владимиру Путину, у којем се потврђује посвећеност Египта развоју билатералних односа између наших земаља, проширење консултација у свим правцима и областима која представљају заједнички интерес“, рекао је Шукри.