Пет руских филмова које не треба пропустити ове јесени

25-08-2017 08:47:18 | | фото: Саљут-7. Извор: Снимак екрана/СТВ/youtube.com / Руска |

Ове јесени Дизни оживљава јунаке руских бајки, совјетски космонаути обављају немогућу мисију, цар Николај II постаје жртва забрањене љубави, док деца грузијске комунистичке елите киднапују авион. Проверите да ли сте у Русији у време премијере ових филмова, и купите улазницу на време!


Ове јесени Дизни оживљава јунаке руских бајки, совјетски космонаути обављају немогућу мисију, цар Николај II постаје жртва забрањене љубави, док деца грузијске комунистичке елите киднапују авион. Проверите да ли сте у Русији у време премијере ових филмова, и купите улазницу на време!

Последњи витез (Последний богатырь)

Овај Дизнијев филм је прича о обичном Русу који случајно из савремене Москве доспева у чаробну земљу где живе јунаци руских бајки. Запањен је, али мора да пронађе свој пут у свету у коме се добро бори против зла. Модерна адаптација типичне радње из руских народних бајки зачињена је хумором и компјутерском графиком. Чак иако сте загрижени поклоник франшизе „Господар прстенова” и не желите ни да видите ништа слично, ипак ће ваша деца вероватно проценити да је тај вечерњи излазак нешто што вреди.

Премијера:19. октобар 2017.

Препоручени узраст:6+


Саљут-7 (Салют-7)

Према речима историчара космонаутике Дејвида С. Ф. Портрија, ово је прича о „једном од најимпресивнијих подвига икада изведених у отвореном космосу”. Филм је снимљен после запаженог успеха руске свемирске драме „Време пионира” која је приказана у пролеће 2017. године. Поред тога, космичка тема је постала посебно актуелна међу руским гледаоцима након што је са новог космодрома „Восточни” успешно лансирана прва ракета.

Свемирска станица „Саљут-7” је изгубила све контакте са земљом. Два космонаута крећу у невероватну мисију како би поправили станицу и прикачили је уз свој свемирски брод. Очекују вас широки снимци космоса, енергични совјетски хитови у позадини и велика доза јунаштва, мушкости и храбрости.

Премијера:12. октобар 2017.

Препоручени узраст:12+


Матилда (Матильда)

Нова историјска драма Алексеја Учитеља већ је изазвала бројне дискусије у Русији. Трагична љубавна прича о цару Николају II и балерини Бољшог театра изазвала је незадовољство појединих утицајних људи у Русији. Бивша јавна тужитељка Крима, а сада посланица Државне думе Наталија Поклонска оптужује аутора филма за клевету последњег руског цара и покушава да издејствује забрану приказивања филма у руским биоскопима. Руководилац Чеченије Рамзан Кадиров замолио је руског министра културе Владимира Мединског да не одобри приказивање филма у овој руској републици.

Али без обзира на све препреке, филм „Матилда” се бори за публику исто као што се балерина Матилда борила за своју љубав. У ствари, чекајте... Да није све то једна велика рекламна кампања?

Премијера:
25. октобар 2017.

Препоручени узраст:
16+


Таоци (Заложники)

Покушај отмице авиона иза кога стоје деца совјетске елите заправо је истинита прича која се догодила у Грузији 1983. године. 17. новембра млади брачни пар са пријатељима укрцао се у авион за Батуми, куда су ишли на медени месец, али путовање се није добро завршило. Мучени адолесцентским идеализмом и страственом чежњом за слободом, путници су запретили посади пушкама и бомбом, захтевајући да авион преусмере за Турску.

Ова узбудљива драма већ је зарадила позитивне рецензије Варајетија и Холивуд репортера, а на Берлинском филмском фестивалу дочекала ју је топла добродошлица.

Премијера:
21. септембра 2017.

Препоручени узраст:
16+

Аритмија (Аритмия)

Прича о обичном лекару хитне помоћи који се бори са препрекама које му живот намеће док ради свој посао и хладне главе спашава туђе животе, освојила је Гран при и друге награде на руском филмском фестивалу Кинотавр 2017. године.

Пошто се испоставило да филм толико обећава продуценти су одлучили да почну са приказивањем раније, како би се прилагодили пропозицијама за Оскара (све потенцијалне номинацијеморају да уђу у биоскопску дистрибуцију недељу дана пре 1. октобра). Почетак приказивања у Москви и Санкт Петербургу ипак остаје непромењен - 5. октобар.

Премијера&21. септембар 2017. (у Москви и Санкт Петербургу 5. октобар)

Препоручени узраст:18+

Николај Шевченко,


Руска реч