РТ: САД увеле нове санкције Венецуели дикататору Мадуру

26-08-2017 08:16:39 | | фото: © Juan Medina / Reuters/ vostok.rs |


Извор:
Восток, РТ

Каракас је осудио нове санкције Вашингтона против Венецуеле, након најновије рунде рестрикција које је администрација Трамп наметнула земљи богатој нафтом, усмеравајући санкције на енергетски сектор земље.

У петак je администрација Трaмпа издала наређење којим се забрањује Американцима да тргују обвезницама које је издала влада Венецуеле и као и државна нафтна компанија "Педебеса".


Бела кућа је саопштила да су мере "пажљиво биране како би диктатору Мадуру онемогућиле извор финансирања за одржавање нелегитимне владавине".

"Не слажемо се са ничим што Мадуро ради", саопштио амбасадор САД у УН Ники Хејлеј, називајући недавно изабрану Уставотворну скупштину Венецуеле као "срамоту".

"САД ће наставити да повећавају притисак на Венецуелу све док се права грађана и демократија не поврате у потпуности ", рекао је Макмастер, саветникпредседника Доналда Трампаза националну безбедност , најављујући нове санкције уз америчког секретара за Трезор Стива Мнухина.

Изузеци ће бити направљени за одређене трансакције између САД и Венецуеле, односо извоз и увоз нафте путем америчке фирме "Китго", као и финансирање хуманитарних напора, рекао је Мнухин
.