Двери Чачка: Тражимо оставку Велимира и Војислава Илића и ванредне градске изборе

06-12-2014 12:54:28 | | Двери/ mojenovosti.com |

Покрет Двери тражи од мр Велимира Илића, министра за ванредне ситуације, и мр Војислава Илића, градоначелника Чачка, да хитно поднесу оставке на своје функције јер су превршили сваку меру.

Док је источна Србија у колапсу услед елементарних непогода Велимир Илић води предизборну кампању у општини Лучани и на тај начин губи смисао његова функција министра за ванредне ситуације. Притом, никада није успео да покаже и докаже порекло своје имовине која се мери милионима, а да пре уласка у политику није располагао ни приближно сличном имовином. Пошто ништа друго у међувремену није радио, логично је да се обогатио бавећи се политиком. Зато Покрет Двери понавља свој захтев премијеру Вучићу да се хитно донесе Закон о испитивању порекла имовине свих политичара и тајкуна од 1989. године до данас, како би свима била одузета незаконито стечена имовина и уведена кривична одговорност за ово незаконито богаћење на грбачи осиромашеног народа. Позивамо мр Велимира Илића да поднесе оставку, а ако то неће - позивамо премијера Вучића да га хитно смени са функције.

Такође, позивамо мр Војислава Илића, министровог рођеног брата, да поднесе оставку на функцију градоначелника Чачка и тако омогући ванредне градске изборе у нашем граду. Владајућа већина у скупштини града Чачка више не постоји. Са последње седнице скупштине града скинуте су три тачке дневног реда, које је предложила сама власт, пошто је у међувремену дошло до озбиљног разилажења и сукоба у владајућој коалицији. Председник скупштине Вељко Неговановић одбија да ове тачке стави на дневни ред следеће скупштинске седнице иако је то обећао, што јасно говори да се владајућа већина у Чачку распала. Актуелни градоначелник Војислав Илић требало би да поднесе оставку и зато што већ три године ни он ни остали чланови градског већа којим председава нису поднели извештај градској скупштини о свом раду. Притом, градоначелник иза себе има низ нерашчишћених афера: од непостојеће магистарске дипломе, преко неколико станова у строгом центру града за које није доказао порекло имовине, до сумњивог одласка у инвалидску пензију и још сумњивијег повратка из ње на највише градске функције.

Све ово тражимо посебно због лажних предизборних обећања садашње власти о запошљавању 1000 нових радника. У Чачку нема никаквих страних инвестиција, нема отварања нових радних места, нема никаквих улагања у производњу, нису ни започети инфраструктурни пројекти попут Дома здравља у Љубићу, Пијаце у Мрчајевцима, затвореног градског базена, Градске библиотеке у Дому Војске...

За то време расту цене комуналних услуга и висина пореза, расте незапосленост, расте број младих и образованих који напуштају град, расте број нерешених афера у јавним предузећима и установа попут ЈКП „Комуналцаˮ, Туристичке организације Чачка, Центра за социјални рад и ЈП „Градцаˮ. Градска власт не може годинама да попише све пореске обвезнике и сву имовину града, што отвара огромне могућности за корупцију... Град даље пропада. Неко за то мора да преузме одговорност.

Позивамо друге политичке организације у граду Чачку, као и остале одборнике у скупштини града у којој више нема владајуће већине, да се придруже овом захтеву Покрета Двери, и да заједничким снагама омогућимо пад ове власти која траје 18 година и издејствујемо ванредне градске изборе у Чачку. ИЛИ ЋИ ИЛИ МИ – питање је сад!


Инфо служба Повереништва Двери у Чачку