„Вашингтон никад неће признати улазак Крима у састав Русије“

27-08-2017 09:51:15 | | фото: 112.international/ vostok.rs |


Одлука Кијева да одустане од нуклеарног оружја је исправна и не треба се враћати овој теми, сматра специјални представник САД за Украјину Курт Волкер.

„Не мислим да би нуклеарно оружје било позитивно за Украјину. Не бисмо желели да Украјина поново покрене овај процес“, рекао је Волкер.

„Успостављање украјинског суверенитета треба да се дешава кроз систем безбедности у Украјини“, рекао је специјални представник САД, позвавши Кијев да говори о томе како треба да живе људи који се налазе на истоку Украјине.

Осим тога, према Волкеровим речима, САД имају сличан став о Криму и Донбасу као и ЕУ. Како тврди специјални представник САД за Украјину, Вашингтон никад неће признати улазак Крима у састав Русије.

Он је нагласио да, по његовом мишљењу, Украјина засад није спремна да постане члан НАТО-а, између осталог са тачке гледишта безбедности, док НАТО није спреман да је „прихвати у ситуацији каква је сад“.

Притом, према речима специјалног представника САД, „нико не може да каже када ће Украјина да постане чланица НАТО-а“.

„То је у потпуности одлука Украјине, али то не значи да је она близу тога да добије позив у НАТО. У ствари, то је дуг процес“, изјавио је Волкер.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут