Захарова: Агенти обавештајних служби САД понашају се као окупатори

06-09-2017 09:03:28 | | фото: © РИА Новости/Кирилл Каллиников/ vostok.rs |


Нема и не може бити оправдања за нечувене акције одузимања руске дипломатске имовине у САД, изјавила је портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

„Скренули смо пажњу на неприкладне покушаје представника САД да оправдају непромишљене потезе одузимања руске дипломатске имовине 2. септембра у покушају да им дају "легитимитет". Међутим, нема и не може бити оправдања за такве нечувене поступке“, саопштила је Захарова..

„Оно што амерички Стејт департмент назива "прегледом" или "инспекцијом" заправо је нелегалан упад у руске дипломатске просторије, праћен фактичким претресом од подрума до тавана. Пажљиво су проверене фиоке радних столова и ормари. Агенти ФБИ загледали су у све ћошкове, отварали плафоне. Унутар службених просторија Генералног конзулата у Сан Франциску Американци изводе напознате радње, нешто секу и режу, успут наносећи озбиљну штету историјском ентеријеру. Агенти обавештајних служби САД шетају по крову. Другим речима, понашају као окупатори“, истакла је Захарова.

Она је додала да „зграде које су власништво Русије нису биле запечаћене, већ одузете“.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут