Кијев припрема низ захтева за Русију на седници СБ УН

10-09-2017 10:08:31 | | / vostok.rs |


Кијев припрема низ неочекиваних захтева за Русију, који ће бити објављени на 72. седници Генералне скупштине Уједињених нација, изјавио је стални представник Украјине у тој организацији Владимир Елченко у интервјуу листу „Укринформ“.

„Постоји низ иницијатива које сада не желим да наводим, да не бих унапред отварао све карте пред нашим бившим стратешким партнером. Они, међутим, треба да знају да ће на њиховом путу бити много изненађења“, изјавио је Елченко.

Он је додао да украјинска страна има мноштво питања која намерава да постави.

Дипломата је подсетио да Генерална скупштина има шест основних комитета који обухватају сфере економије, људских права, међународног права, информисања. Елченко тврди да се у свакој од тих области може наћи много елемената које је Москва или нарушила или просто не испуњава.

Према његовим речима, сва питања се тичу Донбаса или Крима.

Елченко је, такође, рекао да ће 16. октобра у Њујорку бити одржани избори за Савет за људска права УН и изразио наду да ће Украјина бити у новом саставу ове структуре.

„Ми, на срећу, немамо конкуренте у источноевропској групи. Тамо ће бити могуће поставити мноштво питања у вези с Кримом и Донбасом, у контексту људских права“, рекао је дипломата.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут