Песков: Вређање руског председника недопустиво

13-09-2017 05:21:13 | | фото: © Sputnik/ Наталья Селиверстова/ vostok.rs |


Портпарол руског председника Дмитриј Песков изјавио је да је објава увредљивог исказа на рачун лидера Русије Владимира Путина у немачком часопису „Фокус“ недопустива. Према његовим речима, ова публикација баца сенку на углед самог листа.

Немачки часопис „Фокус“ објавио је текст о Ангели Меркел, у којој постоји одломак следећег садржаја: „Наравно, она се боји Путиновог пса, али она се сигурно не плаши пса Путина“ (Sie hat zwar Angst vor Putins Hund, aber keine Angst vom Hund Putin).

„Ствар је у томе што је лист који сте споменули познат по својој дубокој субјективности, често повезаној с нашом земљом, заснованој на крајњој русофобији, због тога се не интересујемо превише за информациону делатност овог листа, не сматрамо да је то извор који заслужује пажњу“, рекао је Песков одговарајући на питање да ли је Путин упознат с текстом у „Фокусу“.

Портпаролка часописа „Фокус“ Алиса Вагнер изјавила је да редакција није имала намеру да вређа руског лидера. Она је објаснила да на немачком реч „пас“ (der Hund) такође има значење које се може превести као „тврд орах“.