Лавров и Зигмар рзговарали о ситуацији на Корејском полуострву, Сирији и Украјини

14-09-2017 10:10:13 | | фото: © Sputnik/ Виталий Белоусов/ vostok.rs |


Министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров разговарао је телефоном са својим немачким колегом Зигмаром Габријелом о ситуацији на Корејском полуострву и иницијативи утврђивања мировне мисије Уједињених нација у Донбасу, саопштило је Министарство иностраних послова Русије.

У саопштењу је наведено да су министри одлучно осудили ракетно-нуклеарну активност Северне Кореје, нагласивши да је неопходно да се проблем Корејског полуострва решава искључиво политичко-дипломатским средствима.

Лавров и Габријел су, такође, разменили мишљења о начинима да се ублажи напетост и да се учврсти поверење, укључујући и оне које су предложиле Русија и Кина у заједничком плану за решавање нуклеарног проблема.

„Стране су потврдиле чврсту приврженост поштовању одговарајућих резолуција Савета безбедности УН“, наведено је у саопштењу.

Током разговора је било речи и о другим међународним питањима, међу којима је иницијатива да се успостави мисија УН која би штитила Специјалну посматрачку мисију ОЕБС-а, као и развој ситуације у Сирији.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут

Читајте више на
Украјина и Новорусија из минута у минут