Конашенков: Покушај Британаца да ратне преваранте лансирају за објективне изворе информација је манипулација за дилетанте

28-09-2017 12:59:46 | | фото: tvc.ru/ vostok.rs |


Министарство одбране Русије одбацило је извештаје о смрти 150 цивила у сиријском Идлибу у руским ваздушним нападима, саопштио је портпарол Министарства одбране Русије генерал-мајор Игор Конашенков.

„Сиријска ’цивилна одбрана‘, на коју се позива британска агенција Ројтерс, говорећи о наводним цивилним жртвама, то су исти они ’Бели шлемови‘. Покушај Британаца да ове ратне преваранте лансира под новим брендом за објективне изворе информација је манипулација за дилетанте“, рекао је Конашенков.

„Авиони ваздушно-космичких снага Русије, како би избегли жртве међу цивилима, не нападају стамбена подручја у насељима. Циљеви напада су терористичке базе, оклопна возила и складишта муниције, које су идентификовале беспилотне летелице и који су обавезно потврђени другим каналима“, нагласио је он.

Напади руских ваздухопловних снага у Идлибу прекинули су операцију терористичке групе Нусра фронт која је покушала да изведе терористе из Хаме, рекао је Конашенков. Он је додао да је „акцијама руске авијације ова операција Нусре прекинута, а терористичке снаге уништене.“

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут