Лавров: Русија добро схвата аномалију која је настала на политичком простору САД

29-09-2017 07:06:14 | | / vostok.rs |


Москва се нада да ће у Вашингтону превладати прагматизам, Русија и САД морају заједно да решавају многе проблеме, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

„Ми не драматизујемо ситуацију (која се појавила након председничких избора у САД), већ јој прилазимо реално, схватамо да ова фаза мора једном да се заврши. Уверен сам да ће мудрост и прагматизам америчког народа на крају превладати. Имамо много проблема које треба заједно да решавамо. За то нису заинтересоване само наше земље, већ и читава међународна заједница“, рекао је Лавров на састанку са групом америчких експерата на челу са Дмитријем Сајмсом.

Руски министар је истакао да Русија „добро схвата аномалију која је настала на политичком простору САД у вези са последњим изборима које Демократска партија не може да преживи“.

„Наравно да нису прихватљиви покушаји да се Русија оптужује за све негативно што се дешава у САД.“

„Нама је драго што у Америци, осим руководства САД, постоје и други људи којима није свеједно како се наши односи развијају. Ми смо отворени за све облике сарадње који су узајамно корисни и наши амерички партнери знају за то“, додао је Лавров.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут


Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут