Полонски: Какве год акције Кијев да предузме, Кримски мост ће бити изграђен

30-09-2017 11:22:30 | | фото: Тарас Литвиненко / РИА Новости/ vostok.rs |


Тужба против Русије кијевских власти због изградње моста преко Керчког мореуза представља „погубан подухват“ и неће можи да заустави историјску изградњу, изјавио је заменик премијера кримске владе Дмитриј Полонски.

Полонски је нагласио да су актуелне власти некадашње велике и добре земље Украјине способне само да дају налоге.

„Нећу процењивати изгледе овог за њих погубног подухвата, знам само да ће припрема и могуће разматрање овог документа имати јасан претенциозни карактер и чак и сада можемо да предвидимо решење. Али смисао је у једном, да какве год акције да предузимају, Кримски мост ће бити изграђен и на крају полуострво ће повезати Крим са копненом Русијом“, рекао је Полонски.


Према његовим речима, грађани Русије и гости земље са задовољством ће возити преко моста.


„Никакви захтеви, никаква потраживања, а посебно од стране ове недржаве, неће моћи да зауставе историјски процес“, нагласио је вице-премијер.


Председник Украјине Петро Порошенко наложио је да се поднесе тужба против Русије због наводне еколошке штете од изградње Керчког моста.


Мост преко Керчког мореуза, који ће повезати Крим и Краснодарски крај, биће најдужи у Русији - његова дужина ће износити 19 километара. Почетак друмског саобраћаја преко моста планиран је за децембар 2018.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут