Мејова: Руска агресија представља све већу претњу балтичким земљама

30-09-2017 03:42:44 | | фото: AP/ vostok.rs |


Током сусрета са британским војницима у естонској војној бази Тапа британски премијер Тереза Меј изјавила је да Русија "представља претњу" Пољској и балтичким државама.

Амбасада Русије у Великој Британији сматра ову изјаву британске премијерке Терезе Меј о наводној агресији и претњи Москве балтичким земљама неприхватљивом, наводи се у саопштењу руске дипломатске мисије.

Јутрос је Мејова током своје посете Естонији рекла да "наставак руске агресије представља све већу претњу Естонији, Летонији, Литванији и Пољској".

Она је истакла, обраћајући се британским војницима у војној бази Тапа, да су трупе НАТО-а стациониране у Естонији како би спречиле могуће претње из Русије.

„Сматрамо да су овакве изјаве неприхватљиве, поготово имајући у виду понављање уверавања британске владе о њеној спремности за изградњу конструктивних односа са Русијом. Важно је напоменути да је премијерка описала Русију као ’агресивну‘ током своје посете војној бази на граници са Русијом у којој су распоређене британске трупе. Међутим, руске трупе нису ни близу граница Велике Британије“, наводи се у саопштењу.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут