Србија у финалу Европског првенства!

30-09-2017 08:48:46 | | / vostok.rs |

Србија – Турска 3:0 (25:17, 25:12, 25:21). Женска одбојкашка репрезентација Србије пласирала се у финале Европског првенства пошто је у другом полуфиналном дуелу убедљиво савладала селекцију Турске са 3:0 у сетовима. Србија ће у недељу од 17.00 часова играти против Холандије за златну медаљу. Финални меч можете пратити у директном преносу на нашем Првом програму као и путем лајв стриминга на нашем порталу.


Изабранице Зорана Терзића су до победе дошле новом максималном победом, по сетовима 25:17, 25:12, 25:21 за сат и 18 минута игре.

Српске одбојкашице од самог старта меча имале су контролу, већ су на првом техничком тајм-ауту имале три поена предности (8:5), а у још јачем ритму играле су у наставку сусрета.

У игри Турске готово ништа није функционисало, док је Србија била изузетно квалитетна на пријему, које су контролисале Бранкица Михајловић, Тијана Малешевић и Јелена Благојевић, што је с друге стране донело сигурност у нападу.

Техничар Бојана Живковић је одлично проиграва саиграчице, а расположене у нападу су биле Тијана Бошковић и Малешевићева, као и средњи блокери Јована Стевановић и Стефана Вељковић, што је Србији на крају и донело убедљив и лак тријумф над Турском.

Најефикаснија у селекцији Србије била је Тијана Бошковић 21, док је Бранкица Михајловић уписала 12.

Србија ће у недељу од 17.00 часова у борби за златну медаљу играти против Холандије која је победила Азербејџан са 3:0. Финални меч можете пратити у директном преносу на нашем Првом програму као и путем лајв стриминга на нашем порталу.

РТС