Путин позвао међународну заједницу да прекине са политиком двоструких аршина

04-10-2017 03:26:02 | | фото: Михаил Метцель/ТАСС/ vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин позвао је међународну заједницу да прекине са политиком двоструких аршина у борби против међународног тероризма.

„Залажемо се за комплексни приступ у борби против тероризма, ширењу његове идеологије, финансирању незаконитих оружаних формација, за одустајање од политике ’двоструких аршина‘ у борби против главне претње данашњице“, наводи се у поздравном говору председника Русије учесницима 16. седнице руководилаца специјалних служби, органа безбедности и полиција страних држава–партнера ФСБ Русије у Краснодару.

„Позивамо међународну заједницу да реализује кључне резолуције СБ УН у овој сфери“, наводи шеф руске државе.

Путин наводи да учестале терористичке претње, које се дешавају у различитим деловима планете, показују да су потребни заједнички напори у борби против међународног тероризма.

„Активне контратерористичке операције у Сирији и Ираку још нису довеле до потпуне ликвидације инфраструктуре и борбеног потенцијала терористичких организација. Променивши тактику, милитанти су почели да формирају нова упоришта у другим државама и регионима“, изјавио је Путин.

Руски председник је нагласио да озбиљну опасност представљају терористи који су прошли идеолошку и диверзантску обуку у зонама војног конфликта, а по повратку у своје државе настављају да се баве терористичком делатношћу.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут