Путин и Мадуро разговарали о билатералним односима

05-10-2017 10:19:20 | | Фото: Дмитрий Азаров / Коммерсантъ/ vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин је на састанку са венецуеланским председником Николасом Мадуром истакао да је његов колега успешно успоставио односе са политичким снагама, а Мадуро је захвалио Путину на политичкој и дипломатској подршци.

Путин је подсетио да је претходни састанак одржан пре годину дана, али да су лидери земаља редовно разговарали телефоном. „Венецуела пролази кроз тешка времена. Стиче се утисак да сте успели да успоставите неку врсту контакта са оним политичким снагама које вам се супротстављају“, рекао је он.

Дотакнута су питања билатералних односа. „Наставља се рад са наше стране, укључујући и област економије. Постоји мање смањење промета, и ми сматрамо да су то објективне ствари, постоје и позитивни моменти, међу којима је и наставак рада на нашим великим пројектима“, истакао је руски лидер.

Он је такође захвалио Мадуру за учешће у Руској енергетској недељи. „Драго нам је да вас видимо и желимо да вам захвалимо на томе што учествујете у овом међународном догађају“, додао је Путин.

„Хвала вам на подршци, како политичкој тако и дипломатској, у тешким тренуцима које превазилазимо“, рекао је Мадуро.

„Ова посета се дешава у право време, то је време опоравка, за нас почиње нова фаза. Веома захваљујем на споразуму о житу, који је помогао да се потрошња у Венецуели одржи на стабилном нивоу“, додао је венецуелански председник.