Србија захвална Русији на подршци у очувању територијалног интегритета земље

05-10-2017 06:41:52 | | фото: Министарство одбране Србије/ vostok.rs |


Министар одбране Србије Александар Вулин и амбасадор Руске Федерације у Београду Александар Чепурин, у пратњи команданта Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране генерал-мајора Ранка Живака, обишли су данас аеродром „Батајница“ где су смештени нови авиони МиГ-29 које је донирала Руска Федерација, а где ће се 20. октобра обележити годишњица ослобођења Београда, саопштило је Министарство одбране Србије.

Током данашњег сусрета министра Вулина и амбасадора Чепурина констатовано је да Руска Федерација високо цени политику војне неутралности Републике Србије.


Наглашено је, такође, да је Република Србија захвална на принципијелној политици Руске Федерације у борби за очување територијалног интегритета и суверенитета на простору Косова и Метохије.


Министар Вулин и амбасадор Чепурин заједно су истакли успешну билатералну војну сарадњу двеју земаља, а сложни су и у оцени да су укупни односи две земље значајно унапређени захваљујући међусобном поверењу и личним односима председника Републике Србије, Александра Вучића и председника Руске Федерације, Владимира Путина.