РТ: Москва не искључује мере одмазде уколико САД наставе са санкционисањем руских медија - Кремљ

06-10-2017 04:01:55 | | / vostok.rs |


Извор: Восток / РТ

Москва не искључује мере одмазде уколико Вашингтон настави са санкционисањем руских медија у САД-у, саопштио је Кремљ. Додао је се да притисак САД на руске медије нарушава слободу говора.

"Неколико руских медија је под притисцима без преседана, који знатно отежавају активности руских медија у неким западним земљама, пре свега у САД-у", рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"У случају даљих рестрикција од стране америчке владе према руским медијима, Москва не може искључити реципрочне мере", рекао је Песков.

Према Кремљу, америчке мере према руским медијима су "кршење слободе говора и штампе".

"Надамо се да такав притисак на наше медије, у овом случају на РТ и Спутеик у САД-у неће бити неопажен од стране релевантних међународних група чији задаци укључују праћење кршења слободе говора и слободе штампе", додао је Песков.

Он је такође негирао да има било какве информације о извештајима по којима је руско јавно тужилаштво могло да прогласи неке америчке медије као "persona non grata".



Америчка филијала РТ-а могла би се суочити с хапшењем особља и запленом имовине ако се до 17. октобра не региструје као "страни агент", како то захтева америчко Министарство правде, саопштила је главни уредник РТ-а, Маргарита Симоњан на седници Одбора Савета Руске Федерације за заштиту суверенитета. Главна тема састнкасу били проблеми са којима се суочавају руски медији у САД-у.