Дачић: Скот не би требало да се меша у унутрашње ствари Србије

12-10-2017 08:49:02 | | / vostok.rs |


Министар спољних послова Србије Ивица Дачић каже да амбасадор САД као и сви други амбасадори не би требало да се мешају у унутрашње ствари Србије.

Међутим, подсећа да је Лазаревић, као и сви који су одслужили казне, грађанин као и сви други, те да нигде није забрањено да се они укључују у политичке процесе и дају изјаве.

"Овде је реч о томе да се сада говори да ће то угрозити наше билатералне односе, знате шта, Лазаревић је одслужио казну, Харадинај је председник владе, који ће тек да одлужи казну, а да не говорим о томе да се Готовина спрема да буде председник Хрватске, а видели сте и Насера Орића који је сада ослобођен оптужби", коментарисао је Дачић новинарима у паузи Београдског безбедносног форума.

Поручио је да амбасадори не би требало да се мешају у наше унутрашње ствари, приметивши да наши амбасадори у иностранству не коментаришу унутрашње ствари тих земаља.

Амерички амбасадор у Србији Кајл Скот јуче је критиковао министра одбране Александра Вулина и поделио на свом Твитер профилу текст Вашингтон поста са насловом "Србски министар одбране хвали осуђеног ратног злочинца".

Скот је написао да "месеци рада на побољшању имиџа Србије у САД могу бити подривени једном изјавом".

Вулин је одговорио Скоту, хзапитавши се да ли би требало славити НАТО бомбардовање, да је Лазаревић слободан човек, а да је његово право да поштује и Лазаревићеву борбу и борбу србског народа.