Москва припрема нацрт закона о супротстављању санкционој политици САД

16-10-2017 07:57:30 | | фото: © РИА Новости / Владимир Федоренко/ vostok.rs |


Државна дума Русије припрема нацрт закона о супротстављању санкционој политици САД, али је засад рано говорити о конкретном садржају овог документа, рекао је председник доњег дома руског парламента Вјачеслав Володин у Санкт Петербургу.

„Разматрамо то питање, али засад не можемо да га презентујемо и да говоримо о конкретном садржају“, рекао је Володин на маргинама 137. скупштине Интерпарламентарног савета.

Он је, такође, рекао да покушаји да се парламентарцима споља наметну политички рецепти и представе о демократији разарају политичку културу.

Володин је нагласио да се Државна дума доследно залаже против било каквих дејстава која ограничавају могућност дијалога, посебно када се то догађа на интерпарламентарном нивоу.

„Дискриминација права националних делегација је недопустива. Продуктивна сарадња у интерпарламентарним структурама је могућа само када сви имају право гласа“, рекао је Володин.

Русија од 2016. године не шаље захтеве за акредитовање своје делегације у Парламентарној скупштини Савета Европе, пошто су 2014. и 2015. године руски посланици били лишени права гласа на седницама и могућности да учествују у раду уставних органа Скупштине због ситуације у вези с Кримом.

Овог лета је Русија обуставила уплату дела износа у буџет Савета Европе за 2017. годину док се потпуно не обнови обим овлашћења њене националне делегације.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут