Русија и Иран ће наставити да се придржавају обавеза у складу са Заједничким свеобухватним планом

19-10-2017 09:24:48 | | фото: © РИА Новости. Максим Блинов/ vostok.rs |


Русија и Иран разматрали су даље кораке у имплементацији о решењу кризе иранског нуклеарног програма, саопштило је Министарство спољних послова Русије.

„Стране су имале детаљну размену мишљења о актуелној ситуацији са Заједничким свеобухватним планом акције о решењу ситуације са иранским нуклеарним програмом, узимајући у обзир одбијање америчког председника Доналда Трампа да потврди Конгресу да се Иран придржава својих обавеза са добром намером“, наводи се у саопштењу Министарства које је објављено након састанка заменика министра спољних послова Русије Сергеја Рјабкова и његовог иранског колеге Абаса Арагчија.

Они су разговарали о „задацима даље координације и акцијама Русије и Ирана у интересу очувања Заједничког свеобухватног плана акције и развоја билатералне сарадње“.

„Рјабков је потврдио планове са руске стране да наставе да се придржавају својих обавеза у складу са Заједничким свеобухватним планом“, истиче се у саопштењу и додаје да је било речи и о другим темама од заједничког интереса.