Шојгу: Пре 73 године наши очеви и деде су раме уз раме ослобађали Београд

20-10-2017 11:53:57 | | фото: Министарство одбране Србије/ vostok.rs |


После данашњег свечаног дочека на Аеродрому „Никола Тесла“, министар одбране Републике Србије Александар Вулин и министар одбране Руске Федерације Сергеј Шојгу састали су се у Малој сали Старог Генералштаба, саопштило је Министарство одбране Србије.

Министар Вулин је пожелео министру одбране Руске Федерације добродошлицу на прославу Дана победе те истакао блискост двеју земаља јер су одувек биле на истој страни.

- У најтежим тренуцима наше и ваше историје ми смо били на истој страни. То је оно што остаје запамћено, то је оно што опредељује будућност. Зато ми немамо права да будемо мање храбри од наших предака. Ви знате да је Србија војно неутрална земља, али да би била војно неутрална и самостална она мора да буде војнички јака. Зато нам је ваша помоћ неизмерно важна. Договор председника Путина и председника Вучића је исто важан и захваљујући њему можемо да кажемо да данас имамо могућност да бранимо наше небо. Такође бих желео да захвалим и Вама лично, јер знам колико је било потребно напора и труда да се све ово уради, рекао је министар Вулин.

Министар Сергеј Шојгу захвалио је министру Вулину на позиву да заједно проведу данашњи празник.

- Пре 73 године наши очеви и деде су раме уз раме ослобађали Београд. То је посебно важно данас када многи покушавају да преписују историју и када се у неким државама подижу споменици онима који су ратовали против нас и били на страни фашизма. Ми не можемо то да прихватимо, рекао је министар Шојгу и подсетио министра Вулина да му је у Москви обећао да ће авиони стићи у Београд до данашњег празника.

- Као што видите они су ту. Надам се да ће авиони бити сигуран штит и гарант безбедности и независности Србије, рекао је министар одбране Руске Федерације.