Путин и Ердоган позитивно оценили напоре у оквиру процеса преговора у Астани

22-10-2017 10:09:36 | | фото: AFP/ vostok.rs |


Руски и турски председници Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган у телефонском разговору су позитивно оценили заједничке напоре у оквиру процеса преговора у Астани о решавању ситуације у Сирији и изразили задовољство развојем руско-турске сарадње у различитим областима, саопштила је прес-служба Кремља.

„Током детаљне размене мишљења о сиријском проблему, саговорници су изнели охрабрујућу оцену о заједничким напорима у оквиру процеса у Астани, што се могло видети кроз успостављање зона деескалације у Сирији“, наводи се у саопштењу Кремља.

Путин и Ердоган су разговарали и о изгледима за редовни, седми састанак о Сирији у Астани крајем месеца, а поменули су и практична питања везана за даљу координацију напора у циљу решавања ситуације у Сирији, наводи се у саопштењу.

Двојица председника су током разговора изразила задовољство темпом развоја руско-турске сарадње у различитим областима, истакавши успешну примену споразума постигнутих на самиту у Анкари 28. септембра, укључујући оне везане за билатералну трговину.

Уз то, Путин и Ердоган су се договорили да наставе одржавање личних контаката.

„Разговор је протекао у пословној и плодоносној атмосфери, а био је усмерен на проширење сарадње на билатералном, али и на регионалном плану“, закључила је прес-служба Кремља.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут