Москва спремна да помогне у успостављању односа Вашингтона и Пјонгјанга

22-10-2017 10:50:21 | | / vostok.rs |


Москва је увек спремна да помогне у успостављању односа Вашингтона и Пјонгјанга, изјавио је специјални изасланик Министарства спољних послова Русије Олег Бурмистров.

„Увек смо спремни да помогнемо, наравно“, изјавио је Бурмистров одговарајући на питање новинара у вези с могућношћу да Русија иступи као посредник између Вашингтона и Пјонгјанга.

Бурмистров је истакао да су дипломатски односи Русије и Северне Кореје стабилни и пријатељски, као и да ће Москва наставити да их одржава.

„Због тога никаква дејства против Северне Кореје нећемо предузимати, имамо стабилне односе, раде амбасадори, амбасаде“, рекао је Бурмистров.

У последње време, сукоб Пјонгјанга и Вашингтона заоштрио се услед војних вежби САД и Јужне Кореје које су усмерене на увежбавање напада у случају рата са Северном Корејом. У Јужној Кореји је размештено 28.000 америчких војника.

Страхујући од америчке претње, Пјонгјанг повећава свој нуклеарни и ракетни потенцијал, без обзира на строге санкције Савета безбедности Уједињених нација.