Москва позвала Вашингтон да „остави руске медије на миру“

25-10-2017 10:39:11 | | / vostok.rs |


Руске власти позвале су Вашингтон да остави руске медије на миру и да не ствара додатне непријатности у билатералним односима, наводи се у саопштењу Aмбасаде Русије у САД.

Како се наводи, Москва је у више наврата упозорила Вашингтон да ће притисак на руске медије проузроковати да се реципрочно промени статус и америчким медијима у Русији, што би драстично отежало њихово пословање.

„Позивамо америчке власти да не стварају додатне непријатности у билатералним односима и да оставе медије на миру“, истиче сe у саопштењу.

Амбасада је додала и да се амерички закон о страним агентима примењује селективно, те да је његова активација политички мотивисана.

Претходно је Стејт департмент саопштио да се, у случају да се руска телевизија РТ и агенција Спутњик идентификују као страни агенти, то неће одразити на њихов новинарски рад на територији САД, док се, према њеним речима, руски закон о страним агентима драстично разликује од америчког.

Руска амбасада је те наводе одбацила саопштивши да би руски одговор, у случају да се Американци одлуче на увођење тих мера, био реципрочан.