Путин: Русија ће све мање користити редовну војску састављену од регрута

25-10-2017 10:56:08 | | фото: tvc.ru/ vostok.rs |


Русија ће све мање користити редовну војску састављену од регрута, а разматра се могућност стварања технолошког парка за служење војног рока омладине која је завршила факултет, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

Током разговора са члановима националне репрезентације „Ворлд скилс Русија“, они су се интересовали код руског лидера да ли се може формирати алтернативна служба како би тамо тренирале нове генерације шампиона и паралелно служиле отаџбини.

„Развијамо то што је Министарство одбране пре неколико година почело. Вероватно сте чули да смо формирали научну јединицу, и сада ћемо правити, условно речено, технолошки парк за младе стручњаке који су завршили факултет и могу служити, не алтернативну, већ војну службу састављену од регрута, али користећи своја најбоља знања и вештине“, рекао је Путин.

Он је навео да треба пажљиво видети како се то може реализовати у пракси. Размислићемо о томе, засад не постоји готов рецепт“, рекао је председник.

„Треба да имамо у виду да ћемо све мање користити редовну војску састављену од регрута“, рекао је руски лидер.

Он је навео да се на томе ради спорије него што је планирано због буџетских ограничења.

„Међутим, свеједно, радимо и радићемо и даље на томе, тако да ће ово питање ускоро бити решено“, нагласио је председник.