Рогозин: Кина и Русија ће посветити више пажње развоју билатералне сарадње у области дигиталних технологија

30-10-2017 12:05:01 | | Фото: Рамиль Ситдиков/РИА Новости/ vostok.rs |


Кина и Русија ће посветити више пажње развоју билатералне сарадње у области дигиталних технологија, изјавио је заменик премијера Русије Дмитриј Рогозин на састанку билатералне међувладине комисије за припрему састанака шефова влада.

„Дигиталне технологије се уводе свуда и утичу на развој националне економије и том питању посвећена је значајна пажња током нашег последњег састанка у Волгограду, а јуче смо се на састанку у уском формату такође договорили да посветимо више пажње управо ономе што је карактеристика 21. века, а то су дигиталне технологије, то су телекомуникације и све оно што економију чини јаснијом и предвидљивијом“, нагласио је Рогозин.

Рогозин је додао да је „током протекле године интензивиран дијалог о развоју сарадње на Арктику, укључујући развој Северног морског пута, изградњу саобраћајне инфраструктуре, развој поларних водених површина, стварање туристичких рута“. Према његовим речима, „развој сарадње, укључујући и такве нове области сарадње, требало би да подстакне раст трговине и инвестиција“.

Састанак комисије одржава се у кинеском граду Чунцину 29. и 30. октобра, а његови копредседници су вицепремијери две државе Димитриј Рогозин и Ванг Јанг.