Налазите се на страници > Почетна > Политика > САД запретиле Србији

САД запретиле Србији

30-10-2017 11:13:58 | | фото: AP Photo/Boris Grdanoski / foxnews.com/ vostok.rs |


Председник Србије Александар Вучић поновио је да разговор са фунцкионером САД Брајаном Хојтом Јијем није био лак, да сви из страних земаља долазе са сопственим интересима, а да је његов посао да брани интересе Србије.

Александар Вучић је гостујући на ТВ Пинк рекао да је Хојт Ји навео да САД подржавају "територијални интегритет независне државе Косово" и поручио да "не дирамо" у тај територијални интегритет.

Председник Србије је навео да му је одговорио речима: "како може пре девет година да се дира територијални интегритет Србије, да пре девет година једно правило важи за вас а данас потпуно супротно правило важи за све друге".

"То сам му у лице рекао", навео је Вучић и додао да му то није први пут рекао, а Хојт Jи му је одговорио "да је супер то што сам рекао, да је он пренео шта је порука Америка и то је то".

"Имаш то да поштујеш - ако не поштујеш ти сам размисли о последицама", препричао је Вучић и додао: "То је њихова порука и такве ствари слушам сваки дан".

Додао је и да ниједна непристојна реч није речена и да су главне теме биле Косово и Русија.

Председник Србије рекао је да се Србији замерају везе са Русијом и то што није признала независност Косова, наводећи да очекује све веће притиске тим поводом.

Наше је, каже, Вучић да усклађујемо спољну политику до уласка у ЕУ, додајући да имамо коректне односе са Русијом и такве односе ћемо, додаје он, да задржимо.

Поновио је да Србија седи на својој столици, а до када ће моћи, то нико не може да гарантује.

Он додаје да је Србији замерено и то што је 40 наших припадника било на војној вежби са Русијом и Белорусијом, док, како каже, они који су замерили "нису приметили" да је око 300 наших учесника имало вежбу са НАТО-ом у Србији.