ДНР и ЛНР: Снаге УН-а могу се појавити у Донбасу само уз наше одобрење

01-11-2017 10:29:34 | | фото: ИТАР-ТАСС/ vostok.rs |


То је наведено у заједничком саопштењу представника ДНР и ЛНР на разговорима Контакт групе Дениса Пушулина и Владислава Даине.

Тако су коментирали речи специјалног представника америчког Стејт дипартмента за питања Украјине Курта Вокера, који је дан раније рекао да су питања распоређивања мисије УН већ решена, а мишљење ДНР и ЛНР није било важно.

Без наше сагласности, неће бити никаквих снага УН-а у Донбасу. Наш пристанак може се добити путем преговора у Контакт групи, где смо с правом представљени — приметили су Пушилин и Даине.

Ако г. Вокер жели да избегне неуспех своје мисије, може контактирати Контакт групу. Ми ћемо размотрити његове предлоге и размислити како су његове идеје у интересу ДНР и ЛНР.Представници републике такође нису искључли да су такве изјаве Вокера везане због чињенице да вероватно нису имали времена да се упознају са оригиналима споразума из Минска.

Ми ћемо послати господину Вокеру копије Минских докумената, под којим су потписи шефова Народних република Алекандера Захарченка и Игора Плотнитског.

Ови потписи су стављени у Минску, где су на свим преговорима лидери Донбаса учествовали као равноправни партнери на позив земаља Нормандијске четворке. На основу тога, ДНР и ЛНР ће наставити да учествују у свим преговорима за мирно решење, жели ли то Вокер или не
, — наводи се у саопштењу.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут

Русская Весна,
srb.news-front.info