Морозов: Рад телевизије РТ сведочи о све већој потреби за тим ресурсом на Западу

01-11-2017 10:15:48 | | / vostok.rs |


На седници Савета Федерације Русије сенатор Олег Морозов говорио је о великој потреби за телевизијом РТ на Западу. Према речима Морозова, циљ америчких акција јесте „постојање ограничења могућности руских медија да раде у земљи“. Он је додао да акције америчких власти према руским медијима „показују политички контекст ове одлуке“

„Закони развоја информативног простора су такви да се монопол на информације не може држати. Рад телевизије РТ управо сведочи о све већој потреби за тим информативним ресурсом на Западу, зато се и користе забранама и ограничењима“, изјавио је Морозов. Он је додао да руска страна неће оставити америчке акције без одговора.

Савет Федерације је препоручио руским компанијама да се не рекламирају на твитеру.

Министарство правде Русије је представило Савету Федерације варијанте реципрочних мера на дискриминацију руских медија у САД, изјавио је први заменик министра правде Олег Плохој.

Према његовим речима, сенатори су дорадили предлог и представиће га „у виду конкретних текстова закона“. Плохој је додао да постоје варијанте руских контраакција због тога што се не зна какве ће конкретне мере америчка страна предузети против руских медија и да је један од потенцијалних одговора јачање контроле над страним невладиним организацијама.